plattegrond_okertalsperre.jpg
http://www.camping-okertalsperre.de
Vooral in de Harz was de grens binnen Duitsland pijnlijk te voelen: Den Brocken ... indrukwekkend en breed zichtbaar symbool van de Harz... konden de bevolking van Oost- en West alleen vanaf een afstand bekijken. Het lag in de militaire zone.
Vandaag de dag heeft de Harz een nieuw gezicht: langs de voormalige ‘dodenstrip; vermengd zich - vol met attracties - de levengevende groene gordel: natuurlijke schoonheid ligt in culturele schatten. Avontuurlijke reizen gaan hand in hand met reflecterende momenten. En men kan naar hartenlust wandelen... door pure wildernis of in de sporen van de Duitse geschiedenis. UNESCO Werelderfgoed sinds augustus 2010. Vanaf de middeleeuwen was dit langer dan 800 jaar de belangrijkste energiebron voor de Hoger Harz mijnbouw. Het leverde waterkracht voor alle extractie en het gebruik van meerdere pompen. Tot op heden zijn 107 vijvers, 310 km waterlopen en 30 km onderaardse waterlopen behouden waarvan 65 vijvers, 70 km waterlopen en 20 km onderaardse waterlopen nog in gebruik zijn. Op wandelpaden en smalle paadjes, in mijnen en in Cisterziënzermuseum klooster Walkenried, ontdekken bezoekers met dit bijzondere Werelderfgoed een combinatie van cultuur en natuur.Op de Wurmberg is onlangs het grooste Bikepark van de hele Harz aangelegd.
Voor beginners en professionals zijn er 7 verschillende routes. Ca. 20 km puur rijplezier in alle moeilijkheidsgraden. Vlakbij de parkeerplaats naast het dalstation van de kabelbaan is een oefenparcours welk ieder Bikerhart weet te veroveren.
Ruige granieten kliffen en knoestige bergdennen, mistige heide en kabbelende beekjes: puur natuur in Harz Nationaal Park. Rond de 1141 meter hoge Brocken, de hoogste berg in Noord-Duitsland, bevindt zich het Harz Nationaal Park over ongeveer 10 procent van de totale oppervlakte van de Harz. Landoverschrijdend ontstaat hier gelijkmatig in delen van Neder-Saksen en Saxenvoortzetting opnieuw een oerwoud. De visie is hier: Laat de natuur natuur zijn. Het Harz Nationaal Park beschermt een groot gebied, relatief dichtbij het natuurgebied samen met de natuurlijke dynamiek van ecosystemen en de biodiversiteit. Het Harz Nationaal Park is in geen geval een voor bezoekers gesloten domein. Integendeel: toeristen, dagjesmensen, bezoekers en lokale bevolking, schoolgroepen of groepen jongeren zijn uitgenodigd om deze bijzondere bergwildernis te ontdekken. Gevoelig, informatief en onderhoudend wordt in de Nationaal Parken wereldwijd als ook in het informatiecentra ingegrepen wanneer mensen de natuurfilosofie van de parken en het natuurbehoud storen.De Harz verwijst tussen de toplagen van de Brockenplateaus (1141 m boven de zeespiegel) en de heuvels van het voorland naar een natuurlijke variatie, welke elders in een vergelijkbaar klein gebied nauwelijks te vinden is. Loof-, gemengde- en naaldbossen, diepe dalen, wilde rivieren en zachte bergweiden maken unieke natuurbelevenissen mogelijk.
1001009.jpg
Home
1001011.jpg
welkom
en prijzen
1001011.jpg
Foto-
album
1001011.jpg You tube uber Harz 1001011.jpg
Link
1001009.jpg
Googlemap
1001009.jpg
 Boeking
  Online
Campingplatz Okertalsperre
Kornhardtweg 2
38707 Altenau (Harz)
Tel.: 05328/702
From other country 0049 5328/702
E-mail:info@camping-okertalsperre.de
pdf.gif adobe_reader.gif
lime
fmcont.gif