http://www.camping-okertalsperre.de
Beklimming van de Marienwand in het Okertal
                           En voor de kinderen is er natuurlijk ook genoeg te doen zoals het Löwenzahn ontdekkerspad waar kinderen spelenderwijze de natuur ontmoeten.

                                                                          daar zijn de touw tuinen waar klimparcoursen hoog in de bomen zijn uitgezet dus ook voor vader en moeder.

                           En dan de langste zomer rodelbaan van Noord Europa op de Bocksberg bij Hahnenklee dit is leuk voor het gehele gezin.

                         Ook in Braunlage de Wurmberg waar men met een soort grote autoped (monsterroller) de berg af kan suizen, of gewoon lekker met de skilift omhoog om van een adembenemend uitzicht genieten.

                          in Bad Harzburg voor kinderen, een der grootste speeltuinen in het Harz.

Of gewoon lekker bij ons op de camping heerlijk zwemmen en ravotten in het Okermeer of dammen bouwen in de Oker er is te veel om op te noemen u moet het gewoon eens komen beleven.
                                   Op de Okertalsperre vaart een passagiersschip waar u een rondvaart op kunt maken over het Okertal stuwmeer. Het schip heeft 350 plaatsen maar ook een restaurant waar het goed toeven is. Vanaf de beide
dekken heeft u een schitterend uitzicht over het Okerstuwmeer en de bossen
                   De voorheen vrije bergstad met het Ortsteil torfhaus ligt op een hoogte van 420 tot 928 m boven de zeespiegel in de Oberharz. Wandelaars ervaren het mooie Harzlandschap rond Altenau bijvoorbeeld op een uitgebreide tocht over de Harzer-Hexen-Stieg of op de Goetheweg door de ongerepte natuur op de top van de Brocken. Voor mountainbikers is het overgrote wegennet van plusminus 2200 km lengte een waar Mountainbike eldorado.
Toerisme is in het Harz een belangrijke bron van inkomsten. In vrijwel elke stad is een toeristen informatiebureau aanwezig. Bekende bezienswaardigheden zijn het Nationaal Park Harz met als hoogste top de Brocken. Hierop staat een futurisch aandoende zendmast en weerstation.
De stoomtreinen van de Harzer Schmalspurbahnen onderhouden een intensieve treindienst met oude locomotieven tussen de plaatsen Wernigerode, Nordhausen en Quedlinburg. Daarnaast kent de lijn een bijzondere bergrit naar de Brocken met de Brockenbahn. De lijn kent overigens de enige tunnel in een smalspoorlijn in voormalig Oost-Duitsland.
Fietsen en wandelen is er erg populair. Een bekende wandelroute is de Goetheweg, genoemd naar Johann Wolfgang von Goethe. Sinds 2010 kan men in de oostelijke Harz naakt wandelen over de Harzer Naturistenstieg. In het gebied kan men ook kanoën, bergbeklimmen en in de winter langlaufen.
Rondom het Harzgebergte liggen meerdere historische stadjes. In onder meer het dorpje Schierke wordt jaarlijks de Walpurgisnacht gevierd.
Met de Thale kabelbaan beleveniswereld heeft het Bodetal een ander hoogtepunt. Deze is het startpunt van de gondelbaan op de Hexentanzplatz en de stoeltjeslift naar de Roßtrappe en biedt met recreatieve activiteiten, diverse leuke parken, downhill afdalingen, waterkrachtcentrale en een heksenketel, plezier voor jong en oud. De populaire stad Wernigerode met haar historisch centrum en de uitvoerig gerestaureerde, kleurrijke vakwerkhuizen, is gelegen aan de noordelijke rand van de Harz. En wie het prachtige landschap van de Harz rond Wernigerode en de legendarische Brocken op een unieke manier zou willen verkennen, combineert een wandeling met een ritje in de historische stoomlocomotief van de Harz Schmalspur spoorwegen. Mountainbikers ontdekken in de vallei rond het dorp met het begrip „Mountainbikeschaukel” een karakteristiek gebied tussen Schierke en de Wurmberg, met een verscheidenheid aan routes van verschillende zwaarte, steile beklimmingen en wonderschone uitzichten op de top. Ook voor Nordicwalkers en klimmers zijn in de omgeving van Schierke vele mogelijkheden beschikbaar. Voor wandel- en natuurliefhebbers is Sankt Andreasberg, dankzij haar totaal 200 kilometer lange wandelroutes door de Harz National Park, de tijdens de lente en zomer bloeiende bergweiden en de open locatie op het zonnige hoge plateau, een populaire toeristische bestemming.
1001009.jpg
Home
1001011.jpg
welkom
en prijzen
1001011.jpg
Foto-
album
1001011.jpg You tube uber Harz 1001011.jpg
Link
1001009.jpg
Googlemap
1001009.jpg
 Boeking
  Online
fmcont.gif
                in de Harz - keizerlijke stad en UNESCO Werelderfgoed
De duizend jaar oude stad Goslar is gelegen aan de noordelijke rand van de Harz bergen met historische flair, culturele schatten en een prachtige stadscentrum. Een populaire vakantiebestemming voor cultuur en steden reizigers.
                   Het Okertal heeft heel veel te bieden met zijn schitterende rotsformaties, stromende Oker en mooie bossen, onder andere schitterende wandelingen (Ahrendsberger klippen) met uitzichten naar Goslar. (zie video youtube pagina)
Maar ook voor de klimmer is hier veel te doen met onder andere de Marienfels, Schlafender Löwe, Dülfer of de Adlerklippe maar ook in de winter kan men hier ijsklimmen bij de waterval van Romkerhalle.
En natuurlijk het wildwaterkajak varen op de Oker waar dagelijks door het open zetten van de Okerdam zeer goed wildwater kajak gevaren kan worden (er zijn zelfs kampioenschappen in gehouden).
Voor mountainbikers is er het groots aangelegde wegennet van de
Een mountainbiketocht in de Harz laat een indruk achter, het kan nauwelijks nog spannender. Voor vele rijders is het allang duidelijk: De Harz is de beste mountainbikeregio in het noorden van Duitsland. De goed gemarkeerde routes hebben voor iedere behoeften iets in petto: eenvoudig tot extreem, omhoog of bergafwaarts, kort en gemakkelijk of lang en vermoeiend.
Altenau
MS. AquaMarin
Goslar
Okertal
Löwenzahn:
Wurmberg
St.Andreasberg en
Bad Harzburg
Bocksberg
Krodoland
Volksbank Arena Harz
                     is een mooie pagina in het Nederlands waar alle bezienswaardigheden in staan op plaatsnaam van het Harz gebergte.
Harz info