http://www.camping-okertalsperre.de
Het kuuroord Clausthal-Zellerfeld is de enige universiteit stad in de Harz en ligt op 535 tot 600 m boven de zeespiegel op een plateau tussen Goslar en Altenau in de Oberharz. Clausthal-Zellerfeld combineert de traditie van een bergstadje met de attracties van een universiteitsstad. Iberger druipsteengrot’ met een leefruimte van een familie van 3000 jaar geleden, het klok museum met meer dan 1.600 tentoongestelde voorwerpen, de tot UNESCO Werelderfgoed horende mijn Knesebeck binnen het mijnmuseum. Sportliefhebbers vinden in Bad Grund met de wandelpaden König-Hübich-Route en de Harzer Baudensteig, mountainbike- netwerk van Volksbank Arena Harz, een aantal Nordic Walking tochten en de mogelijkheid om te vissen, minigolven en tennissen een groot aanbod. Met de berg kruispaden en rodelhellingen is Bad Grund ook in de winter is een populaire vakantiebestemming. Verschillende wandel-, Nordic Walking- en mountainbike aanbiedingen, zoals themawandelpaden of de digitale Bad Harzburg wandelpoorten, nodigen de bezoeker uit om de Harz en zijn de schitterende natuur op een zeer spannende manier te leren kennen. Plezier voor het hele gezin belooft het Silberbornbad, het pretpark Krodoland (inclusief Swin-golfbaan, speelschuur, manege en speeltuin), het hoge touwenparcours Skyrope en een 12-hectare groot hertenpark.
Verschillende thema- en Nationaal Park wandelingen, de Harzer-Hexen-Stieg en, de mountainbikeroutes van de Volksbank Arena Harz bieden wandelaars en mountainbikes een interessante en opwindende kans om de Harz te ontdekken. Een populaire bestemming hier is de Wurmberg in Braunlage. Met de Wurmberg kabelbaan, de monsterscooter verhuur. In de winter heeft Braunlage met het skigebied Wurmberg op een hoogte van 971 m boven de zeespiegel het hoogste en grootste skigebied in de Harz. De duizend jaar oude stad Goslar is gelegen aan de noordelijke rand van de Harz bergen met historische flair, culturele schatten en een prachtige stadscentrum. Een populaire vakantiebestemming voor cultuur en steden reizigers. Met het uitgebreide mountainbikenetwerk van de Volksbank Arena Harz, zeven verschillende afdalingen in het Bikepark Hahnenklee en het monster roller systeem aan de Bocksberg, laat de plaats voor mountainbike- en sport liefhebbers niets te wensen over. De Okertalsperre is met een wateroppervlakte van 2 km2, een diepte van meer dan 65 meter en met een prachtig bos landschap omringt een van de grootste en mooiste dammen. Watersporters hebben verschillende mogelijkheden om te zeilen, zwemmen, surfen en kanovaren. Het Okerseeschip MS AquaMarin nodigt het hele jaar door uit voor spannende rondvaarten over de Okerstausee.
fmcont.gif
Campingplatz Okertalsperre
Kornhardtweg 2
38707 Altenau (Harz)
Tel.: 05328/702
From other country 0049 5328/702
E-mail:info@camping-okertalsperre.de
1001009.jpg
Home
1001011.jpg
welkom
en prijzen
1001011.jpg
Foto-
album
1001011.jpg You tube uber Harz 1001011.jpg
Link
1001009.jpg
Googlemap
1001009.jpg
 Boeking
  Online
Het was een van die mooie Pinksterdagen in juni. Natuurlijk ook bij ons op Camping Okertalsperre.
De ontbijttafel liep uiteen van „ een snelle musli" tot een „Luxe-gedekte tafel met een zelf gekweekte Roos".
De sportfanaten bereiken na de voorbereidingen hun plaats van bestemming : Met touw en karabijnhaak voor de Marienrotsen, of met de kajak voor een wildwaterritje........
Degenen die op de kamping zijn gebleven vinden afkoeling in de Okertal-vordersperre gelegen aan onze camping.
Voor de middag bouwde een vlijtige groep vier vlotten. Maar ook vlottenbouwers hebben hun afkoeling nodig.
En daarom elkaar met de pedels nat maken is natuurlijk geen slecht idee voor de broodnodige afkoeling.
Waarom onze kat zoveel water drinkt, dat weten wij ook niet, maar geen angst er stroomt genoeg water door de Oker.....
Wandelen in het Okertal
Wandelen in het Okertal
Mountainbike parcours Harz
Speedklimmen Marienwand in het Okertal
Wildwater kajak varen in de Oker